Дихання, як лiкувальний фактор

ОЗДОРОВЧЕ  ДИХАННЯ

В повітрі природа накопичила найбільше своїх енергетичних ресурсів, бо воно насичене світлом та праною. Прана –  життєва сила, джерело енергії, яка проявляється в усьому живому. Земля, сонце, місяць, планети, зірки є постійним джерелом живої енергії.

Вдихаючи свідомо ці два необхідні елементи, людина оновлює, очищає свою кров. В очищену кров вносяться елементи життя. Коли людина не приймає достатньо прани з повітря, вона відчуває слабкість, втому, відсутність життєвих сил в собі. Хто винен у цьому? Сама людина. Від неї залежить засвоєння, споживання більшої кількості прани – в природі її безліч.

Дихання має подвійний процес: фізіологічний і психологічний. Мета дихання як психологічного процесу – очищення думки та почуттів. Хто дихає правильно, той думає, міркує і відчуває правильно. Сила людини в правильному диханні. Це шлях людського розвитку, шлях еволюції.

Є три види дихання: верхнє, середнє і нижнє. Найкращим є повне, повільне, свідоме дихання. Коли людина дихає, вона повинна цінувати повітря як незамінне благо. Повітря протікає в найвіддаленіші клітини легень, посилає їм свою життєву енергію, яку вони транспортують по всьому організму.

Правильне, повільне дихання допомагає формуванню людського характеру. Концентрація думки залежить від дихання. Чим глибше дихає людина, тим легше вона концентрується. Людина розсіяна, якщо у неї в голові багато нереалізованих ідей.

У красі – гармонія життя. Гармонійні, здорові люди – це люди, які вирізняються терпінням і самоволодінням, не дають вихід гніву, а нейтралізують його глибоким, спокійним диханням з позитивною думкою. Вони єднаються під час дихання думкою з сонцем, квітами, чистими гірськими струмками. Так вони трансформують свій стан.

Як людина може подолати своє невдоволення? За допомогою позитивного настрою на глибоке дихання. Хто не тренований в глибокому диханні, хай затримує повітря на 2-3 секунди і кожен день збільшує затримку на 1 секунду за місяць  тренувань можна затримати дихання  до 30 секунд. Це досягається вправами поступово і дасть змогу уникнути поганого настрою, невдоволення і багатьох хвороб. Треновані, здорові люди затримують повітря в легенях на хвилину, дві і більше.

Під час глибокого дихання зникає страх. Чому? Тому, що під час свідомого, повільного дихання відбувається розширення капілярів, а під час страху – звуження.

Якщо ви дозволяєте собі ненависть чи брехню, ваше дихання теж зміниться.

Хвора людина дихає часто. Одна з причин серцебиття, задишки і деяких грудних хвороб – зміщення діафрагми відносно її природного положення. Якщо вона піднімається вище, чим необхідно, легені і серце здавлюються і працюють неправильно.

Щоб дихання людини було нормальним, воно повинне відповідати природному ритму. Правильне дихання залежить від кількості повітря, що вдихаємо, і часу його затримки. Чим довше людина затримує повітря в легенях, тим  сильніший у неї імунітет. Від цього залежить і успіх її починань.

У всіх випадках життя свідомо лікуйтесь глибоким диханням. Ви в поганому настрої, у вас болить поперек, живіт, спина – дихайте глибоко. Болить голова, рука, нога – рухайтесь і свідомо дихайте глибоко. Для цього виконуйте 4 рази в день по 6 разів наступну дихальну вправу: покладіть ліву руку на живіт долонею вниз. На ліву руку покладіть праву теж долонею вниз. Направляйте думкою живу прану у хвору частину чи орган тіла. Глибоко, повільно, гармонійно дихаючи свіжим повітрям, ви повинні відчувати скорочення і розширення діафрагми, вона повинна підійматися і опускатися.

Почніть кожен ранок виходити в Природу і черпати здоров’я. Не кажіть, що немає часу! Під відкритим небом, на чистому повітрі, подалі від пилу і диму, машин, приділіть увагу диханню, гімнастичним вправам. Намагайтесь дихати правильно – глибоко та ритмічно. Поступово ви придбаєте свободу дихання.

Довголіття залежить від глибокого і правильного дихання, руху та позитивного настрою.

Петро Динов – Учитель світу,

професор медицини, музикант

 Існує три види дихання: верхнє, середнє, і нижнє в залежності від того, яка частина легень бере участь найбільше. Найкращим є повне дихання. Коли дитина дихає, вона повинна цінувати повітря, як незамінне благо. Якщо дитя вірить у безцінність повітря, то воно проникає в найвіддаленіші клітини легенів, направляє їм свою прану, свою життєву енергію, яку посилає всьому організму. Коли дитина приймає благо свідомо з подякою, в ній розпочинає працювати Любов і підвищує її. Енергія, яка іде від вічного зверху повинна пройти через дихання, піднятися в розум і повернутися в серце.

Здоров’я пов’язане зі свідомим диханням. Коли дитина дихає, вона повинна дякувати як за повітря, так і за благо, яке в ній закладено. В цьому полягає свідоме дихання.

Хто дихає швидко, той має слабку волю.

Глибоке дихання заспокоює нервову систему. Чим довше затримати повітря в легенях, тим більше енергії приймаємо від нього.

 ВПРАВИ ДЛЯ ДИХАННЯ

1. Стаємо рівно обличчям до ранішнього сонця. Думкою з’єднуємось із сонцем і заглиблюємося в себе. Великим  пальцем правої руки закриваємо праву ніздрю і робимо вдих лівою (рахунок до 4 – любов, мудрість, сила, здоров’я), затримка (16), видих через праву ніздрю, не відкриваючи лівої (8). Тільки зробили видих одразу вдихаємо через праву (4), затримка (16) і видих через ліву (8). Повторити декілька разів. Таку вправу потрібно використовувати 2-3 рази на день для гармонії внутрішнього стану дитини.

2. Концентруємо увагу на вдих від сонця. Повільно від сонця вдихаємо його енергію (любов, здоров’я, мир, гармонію, мудрість…) у голову, в груди, серце, легені, живіт, органи життя. Наповнивши всього себе, робимо активний видих (страх, лінь, агресію, образу, нетерплячість, тупість…). Повторити декілька разів.

3. Тулуб прямо. Руки в сторони долонями вгору повільно піднімаються над головою, пальці торкаються вгорі над головою – приймаємо (вдих); руки опускаються до рівня плечей – затримка дихання; руки згибаються  перед грудьми одна навпроти іншої – видих (5 вправ).

4. Єднання зі стихією вогню (сонцем).  Руки піднімаємо в сторони до положення над головою, пальці торкаються – приймаємо (вдих). Затримка рук, пальці торкаються – затримка дихання. Опускаємо руки – видих (5 вправ).

5. Ліва рука в сторону. Права (зверху) торкається пальців лівої руки, безперервно рухається до плеча (погладжуючи ліву руку від кисті до плеча) і потім убік. Тепер пальці лівої руки торкаються пальців правої, ліва рука рухається до плеча (погладжує праву руку від кисті до плеча), вбік (3 вправи). Єднання зі стихією вогню.

ЛІКУЙТЕСЬ ПРОМІННЯМ  СОНЦЯ НА СХОДІ

  1.  Вранішнє сонячне Світло, проникаючи всередину нашого організму під час свідомого дихання, нормалізує роботу всіх внутрішніх органів, очищує кров;
  2. Коли ви приймаєте сонячні ванни, ваші думки повинні бути зосередженими на сонці. Не думайте про інші речі. Загартовуймо нервову систему у Природі;
  3. Одночасно з дихальними вправами я рекомендую свідомо вживати сиру, наповнену сонячним промінням воду для відновлення організму;
  4.  Направляйте світло Сонця з вдихом в найбільш хворі місця. Концентруйте увагу при диханні, щоб жива сонячна енергія при вдиху потрапляла всередину вашого організму.
  5.  Завжди дихайте з позитивними думками, з побажаннями здоров’я для себе  та оточуючих;
  6.  Сонячна енергія несе в собі силу для тіла, мудрість  для розуму, тепло, ніжність для серця, радість для душі. Бажайте все це при вдиху;
  7.  Масаж, розминканадає нашому організму в проміннях вранішнього сонця на сході безперервний потік енергії;
  8.  Чим більше сонячного світла зумієте прийняти в себе, тим більше буде рівень вашої м’якості та гармонійності.
  9.  Головне – налаштуйте себе на оздоровлення і вірте в силу Природи!