Зв’язок дитини з чотирма стихіями (сонцем, повітрям, водою, землею)

Духовне виховання

В основі духовного виховання дитини лежить бачення істини життя, відродження в собі святості, любов до себе, до Природи, до батьків, вихователів, керівників міста, керівників держави, Батьківщини і всіх людей землі. Виховання в душах дітей вдячності батькам за життя, вихователям за знання істинного життя, керівникам міста, держави за турботу, за умови створені в дитячих садках, навчально-оздоровчих закладах, за турботу та любов до народу. Свідоме з’єднання з силами чотирьох стихій дає швидкий ріст духовності дітей, розширює свідомість, збагачує внутрішній світ дитини позитивними енергіями, серце наповнюється любов’ю, душа  радістю, розум мудрістю, Дух силою. Дитина стає здоровою, щасливою, духовно багатою.

Гра в природі: діти стають у коло, взявшись за руки. Кожна дитина говорить живе слово (обов’язково оголосити, кому воно присвячене, направлене), решта повторюють. Під час таких ігор іде наповнення тією суттю, про яку вони говорять. У цей час малята знаходяться на навчанні в природному університеті життя. Іде обмін між дитиною та природою, все, що посилаємо, промовляючи в природі, отримуємо від неї для себе, сім ї, роду, народу, керівництва міста, держави.

  Екскурсії  у природу, азбука добрих слів, загадки, вірші, пісні про природні явища, конкурси читців, конкурси малюнків.

Сонце – джерело світла і тепла.

Сонячне світло на своєму шляху до землі зустрічає 12 трансформаторів, 12 середовищ, через які воно проходить. Так поступово послаблюється його енергія, щоб її могли витримати земні жителі. Якби сонячна енергія доходила до землі в початковому вигляді, вона б зруйнувала організми. Між розумністю, що створила ці трансформатори, і тією, яка підтримує життя на землі, існує координація, посередником якої підтримується загальний порядок і гармонія в природі.

*Між сонцем і людським організмом існує такий зв’язок, як між Богом і людською душею. Без цього зв’язку, без цієї взаємності людина не може розвиватися.

*Енергію, яку Земля бере від Сонця, можна порівняти з артеріальною кров’ю, а та, яка направлена до нього, – з венозною. Наше сонце грає роль серця, а ще краще грає цю роль центральне Сонце. Як нечиста кров організму повинна повернутися до серця, а звідти в легені, щоб очиститися, аналогічно енергія Землі повертається до сонця, щоб отримати початковий ритм.

*Протягом години перед сходом сонця сонячна енергія позитивно впливає на психіку. Прийняття  сил від Сонця.

Свіже повітря – залог довголіття.

Повітря – це склад природних енергій. Повітря – найбільший склад, в якому життя накопичило свої енергії.

Оскільки повітря насичене світлом і праною, то вдихаючи, дитина приймає ці два елементи, такі необхідні для крові.

Коли дитина не приймає достатньо прани із повітря, вона завжди відчуває слабкість, втому, відсутність життя і сили в собі. Хто винен у цьому? Це залежить від нас. Ми повинні допомогти дітям в їхньому розвитку.

Сила дитини залежить від правильного дихання. Дихання пов’язане з думкою і відчуттям. Хто дихає правильно, той думає і відчуває правильно. Це є шлях розвитку людства.

Дихання — подвійний процес: фізіологічний і психологічний. Кінцева мета дихання, як психологічного процесу, – очищення думки. Легені є складною лабораторією, в якій перетинаються безліч енергій. Прана із повітря потрапляє в легені і допомагає очищенню крові там, куди повітря проникає дуже важко. Такий метод очищення наповнює кров елементами життя.

 Повітря – носій електрики і магнетизму. Ця енергія проходить через ніс дитини і оновлює її нервову систему. За допомогою повітря ми змушуємо мозок правильно мислити, а шлунок правильно працювати.                                                                                                 

 Беінса Дуно

Дихання – це життя. Від тривалості вдиху і видиху залежить наше довголіття. Біг у природі зі свідомим диханням  активізує мислення, налагоджує роботу серця.

Ваше благородие мой Владика Ветер,

Всемогущей силой обладаешь в свете,

Посвящаю сердце я свое тебе, (сердце рода я тебе)

Будь ведущей силой ты в моей судьбе.

Высоко на небе солнышко свети,

Пожелай нам ветер доброго пути

Доброго, доброго, доброго пути.

 

Кожна стихія  жива і розумна. Сердечно звертайтеся до неї за допомогою і вона тієї ж миті  посилає свої сили на допомогу. «Сили Вітру очистіть мій розум від нечистих думок, наповніть мій розум мудрістю, ясністю думки, істиною. Дякую вам, славлю вас».

Чиста вода – для хвороби біда.

Вода – носій життя, життєвої прани. Хто вміє користуватися цією праною, той легко може лікуватись! Людина може лікувати водою всі хвороби.

Вода – одна з найсильніших середовищ лікування, тому що більша частина тіла людини – вода. Багато людей хворіють через нестачу води в організмі, а надлишок перенагріває його.

Вода мудра, високо розвинена форма життя, яка сприймає, утримує, передає інформацію про минуле.

Беінса Дуно

 Сила Води, очисти моє серденько від ненависті, образи; наповни його своєю чистотою. Дякую тобі, водиця — сестрице, славлю вас (сердечно звертайтеся до покровителів води ).

Ваше Благородие госпожа Вода,

Все твои источники славим мы всегда.

Силой своей, мощью, милостью сотри

Запись всех болезней с памяти Земли.

     

Земля твій дім – будь господарем на ній.

Земля – це Мати, яка береже, одягає, годує, захищає нас. Щедрість її безмежна. Багатства землі невичерпні. Енергія Землі – це велике багатство, яке дарує природа дітям безкоштовно. Повір і стань босими ногами – прийми її цілющу силу. Особливо велику силу має земля навесні, коли пробуджується вся Природа.

Хвороби ніг лікуються енергією Землі.

 Земле, мамо рідна, забери всі хвороби мого фізичного тіла і наповни мене твоєю щедрістю, ніжністю, стабільністю, впевненістю, материнською любов’ю. Дякую тобі  матінко  земле, славлю тебе (сердечне звертання).

 

Земле моя,  рідна Мати,

Україно – Ненько.

Сади квітнуть,

Пісня ллється,

Співає серденько.

Побажання батькам, вихователям, учителям і всім людям, які хочуть бути здоровими.

*Головне при загартуванні – позитивний, радісний настрій батьків, вихователів, керівників груп.               

*Для того, щоб бути здоровим, необхідно ввійти в гармонію з Природою. Вона дасть тобі світло, повітря, воду і їжу.

*Щоб не було застою, частіше рухайтесь. Ходьба, біг, розтирання необхідне, якщо замерзли. Під час руху покращуються процеси обміну організму. Біг розвиває силу волі,  свідомим диханням активізує мислення, налагоджує роботу серця.      

*До вітру ідіть, на подвір’я. Дуже добре бути на свіжому повітрі (на вітрі). Вітер забирає всі хвороби.

*У теплі хвороби – в холоді здоров’я.        

*Батькам, вихователям,керівникам груп перед тим, як обливати дітей, обов’язково загартовуватись самому (регулярно, свідомо брати сили від природи).

*Перед тим, як облити дитину, просіть сердечно у Природи здоровя, миру, любові, мудрості у сімю, рід, народ, керівництво України, миру; перемогти свій страх і страх дитини замінити радістю від дружби з сонцем, вітром, водою, землею.

*Недозволено батькам, вихователям вводити страх перед природою, холодною водою.

*Під час нездужання дитини – виходити з нею на землю і обливати її декілька разів на день. Якщо при цьому дитині важко, необхідно надати психологічну підтримку.

*Після обливання не поспішайте кутати, витирати дитину. Бажано обсохнути на повітрі в русі.

*Якщо після обливання морозить, то це є своєрідним масажем усього тіла. Цього не слід боятися.

*Бажано, щоб діти у домі і на подвір’ї частіше ходили босоніж. Земля дає силу через, ступні.

*Поступово привчайте дітей вибігати босими ногами на землю, взимку — на сніг.

*Спочатку доторкання до землі або снігу повинно бути короткочасним – на декілька секунд. Поступово дитина буде звикати стояти босоніж від 1-3 хв. і більше. Взимку слід ходити пухким снігом, ні в якому разі не по льоду.

*Під час ходьби босоніж не акцентуйте увагу на землі (снігові), зверніть увагу на щось інше (пташку, хмаринку).

Шановні вчителі, вихователі!

Старайтеся з любов’ю та терпінням творити з себе добру, чуйну, люблячу, турботливу людину. Вчіться бути здоровими душею і тілом. Допомагайте в цьому і своїм близьким. Ці слова ми відносимо і до себе.

А зараз подивіться на небо, запам’ятайте, як пливуть хмарки, на що вони схожі. Потім закрийте очі,  спокійно вдихайте і видихайте, відтворюючи у своїй уяві побачене. Так само працюємо з водою. Подивіться на воду (річку, озеро, джерело, море), уважно запам’ятайте, яка вона (швидка, повільна, чиста, дзеркальна…). Закрийте очі і відтворіть у своїй уяві. Розвиваємо уважність, слух (спостерігаємо за птахами,  вслухаємося в їх спів, запам’ятовуємо, закриваємо очі, переносимо його в себе і стараємося відгадати, чия пісня. Можливо відтворення почутого.) Додому дітям даються завдання дивитися на вечірнє небо. Чи було зоряно, чи можливо зірки були відсутні (чому?). Спостерігати за заходом сонця (якого кольору? Якого розміру?).

У кожну сторону від себе думкою направте побажання:

Мир, Любов, Добро в моєму серці всім, хто справа від мене.

Мир, Любов, Добро в моєму серці всім, хто зліва від мене.

Мир, Любов, Добро в моєму серці всім, хто спереду мене.

Мир, Любов, Добро в моєму серці всім, хто позаду мене.

Мир, Любов, Добро в моєму серці всім, хто вгорі від мене.

Мир, Любов, Добро в моєму серці  всім, хто внизу від мене.

МИР, ЛЮБОВ, ДОБРО в моєму серці вам, дорогі читачі,

вашим близьким, всім людям планети!

Будьте здорові! Живіть із радістю!