Заглянь у себе

Творча візуалізація на енергію сонця, яку воно посилає всьому світу.

Беінса  Дуно

Дорогі педагоги, вихователі!

Пропоную вам  нову прекрасну можливість допомогти  собі і  дітям розкрити багатство свого внутрішнього світу. Ця внутрішня творча подорож побудована на безпечній та реальній візуалізації на світло. Для дітей — це справжня пригода! Якщо постійно виконувати  самому і вести дітей шляхом внутрішнього розвитку, то  покращиться концентрація і уважність  відкриється радість споглядання свого всесвіту, в якому буде все більше і більше гармонії, радості, миру. задоволення життям.

Я запрошую пізнати мистецтво, яке вчить створювати позитивні думки у ставленні до себе, своїх близьких та навколишнього середовища.

Відомо, що цей процес приносить впевненість і заспокійливе почуття благополуччя, він є протидією до стресів, які виникають під впливом різних життєвих ситуацій.

Отже, дорогі мої,  запрошую вас здійснити захоплюючу подорож.

Зручно сідайте. Чи  готові ви до подорожі, яку  здійсните в самому собі?

Постарайтеся утримати в пам’яті полум’я запаленої свічки, (багаття)  поміркуйте про його красу, про його золотистий колір, про його живе, тепле та ніжне сяйво. (Можливий варіант запалити полум’я свічки.)

Закрийте очі і уявіть, що це полум’я знаходиться у вашій  голові… Зосередьте увагу на ньому і на світлі, яке воно випромінює.

Подумки перенесіть це прекрасне полум’я униз до серця.

Уявіть, що ваше серце, наче квітка, повільно відкриває свої пелюстки… Тепер полум’я знаходиться у самому центрі квітки. Уявіть вранішнє сонце, яке світить у ваше віконце.

Воно зігріває та освітлює ваше серце. Це світло розтоплює всю тугу вашого серця, заміняючи її почуттям любові. Ваше серце наче Сонце випромінює ніжне тепло і чудове світло.

Як яскраво світить Сонце у вашому серці!

Промені настільки сильні, що вони розганяють всі хмарки у вашій голові.

Уявіть, що світло наповнює ваш рот і йде по язику. Воно позбавляє вас від розладів мови, які можуть заподіяти біль іншим людям. Світло допоможе вам підібрати добрі та ніжні слова.

Уявіть, що світло наповнює ваші вуха. І все погане, що вони чули, зникає. Світло допоможе вам чути скрізь тільки хороше та добре.

Уявіть, що світло наповнює ваші очі. І все погане, що вони бачили, зникає. Світло допомагає вам бачити у всьому тільки прекрасне і добре, і ніщо не зможе звернути вас з цього шляху.

Уявіть, що світло наповнює вашу голову. І всі погані думки, які завдають вам шкоди і змушують почувати себе нещасним, зникають. Світло вносить чисті та добрі думки.

Уявіть яскраве Сонце в своєму серці, гарячі промені якого течуть по ваших руках до самих кінчиків пальців, наче в долонях знаходяться два маленьких Сонечка. Світло допоможе вашим рукам виконувати добрі та правильні дії, і ви зможете допомагати всім, кому необхідна ваша допомога. Не забувайте, що у ваших долонях два маленьких Сонечка і від них випромінюється любов…

Уявіть, що світло у вашому серці опускається нижче – до ніг і далі до підошов. Уявіть, що ваші ноги ведуть вас туди, де все сповнене щастям, туди, де панує любов і мир, туди, де ви можете ділитися любов’ю та радістю.

Уявіть, що все ваше тіло наповнене світлом. Як чудово! У вас всередині все сяє!

Сильне світло любові у вашому серці хоче розділити цю любов з усіма… Відкрийте своє серце і уявіть, що ви посилаєте світло, яке наповнене любов’ю, усім членам своєї родини. Обніміть їх з усією любов’ю та ніжністю.

Уявіть, що Сонце у вашому серці освітлює ваших друзів. Огорніть їх світлом дружби.

Ніщо не зможе зупинити яскраве сяйво Сонця. Воно випромінює світло на весь світ, і ніхто не залишається у пітьмі. Подумайте про людей, які вам не дуже подобаються, які завдають вам болю. Простіть їх і огорніть їх світлом Сонця, його променями.

Сонце у вашому серці світить так сильно, що освітлює місце, де ви живете, ваше місто, околиці, всі будинки, всі вулиці.

Сонце у вашому серці дарує своє світло всім тваринам в усьому світі – від найменших до найбільших.

Воно також осяює всі дерева, рослини та квіти.

Сонце у вашому серці наповнене такою любов’ю, що дарує світло усім людям в усіх країнах незалежно від їх походження чи кольору шкіри: білого, чорного, жовтого чи червоного…

Всі люди купаються в  світлі Сонця, його променях.

Уявіть, що Сонце у вашому серці сяє ще яскравіше – воно огортає Землю ніжним теплим світлом. За допомогою цього світла любові Земля зцілює від усіх ран, які наносять їй люди.

Ніщо не може зупинити світло Сонця. Уявіть, що це світло поширюється в просторі, за межами Землі і осяює весь Всесвіт.

Зараз, коли світло вже наповнило весь Всесвіт, не забувайте, що воно також і у вашому серці. Відчуйте, що вже немає більше стін між тим, що у вас , що навколо вас. Одне  те ж світло знаходиться як у Всесвіті, так і у вашому серці. Намагайтеся відчути, що любов, мир, дружба, гармонія існують скрізь.

Все світиться, все променить. Зараз все об’єдналось, все знову стало ЄДИНИМ.

Щастя наповнює все.

Пам’ятайте: немає нічого неможливого, і ніщо не може завадити Сонцю випромінювати своє сяйво.

Через декілька хвилин поверніться думками в кімнату, де ви сидите, розслабте руки та ноги, відкрийте очі і подивіться навкруги – ви повністю вийшли із візуалізації.

Зверніть увагу, який спокій зійшов на вас. І протягом дня не забувайте про це світло любові, яке сяє в вас і в усьому навколишньому світі.

Прекрасного вам дня!

 

Ця творча візуалізація дозволяє дітям проникнути в свій внутрішній світ. Якщо їх вести поступово і з ніжністю, це може стати справжньою пригодою. Діти вчаться зосереджувати увагу і відкриють радість у спогляданні та гармонізації свого внутрішнього Всесвіту. Ця візуалізація надихає дітей на створення світлих думок любові – любові до себе, любові до своїх близьких, до Батьківщини, любові до всього навколишнього світу.

Ідея цієї творчої візуалізації  натхненна Сатья Саі Бабой, який пропонував медитацію на світло. І ми висловлюємо Йому свою велику вдячність.