ЗАГАЛЬНОРОЗВИВАЮЧІ ВПРАВИ НА СВІЖОМУ ПОВІТРІ

Всі вправи виконувати легко без напруги.

Різновиди бігу та ходьби (узгодження роботи рук, ніг та дихання).

Повільний біг із диханням носом, контроль повільного вдиху і видиху з роботою живота; швидкий біг із підняттям колін, біг із закиданням ніг назад, тихий, ніжний біг «Дожени зайчика» (з урахуванням стану здоров’я дітей). Можливе використання інших видів бігу при правильному диханні та позитивних думках.

1. Основні положення рук, ніг, тулуба при виконанні загально-розвиваючих вправ (рівновага). (Руки вниз,  в сторони, вгору, вперед, назад прямі, на пояс, до плечей, до голови, руки в замку над головою, в замку вправо (вліво), в замку назад; робота з кистю руки – страхування, розтягування долоньки (пальчики в сторони)). Ноги (стійка, стрибки на одній нозі (правій, лівій), розкручування ступні ноги, піднімання на носочках, стійка на п’ятках, на внутрішній (зовнішній) стороні стопи, присідання, випади на двох ногах, напівприсід). Тулуб (нахили – прогини вперед – назад, вправо – вліво, повороти вправо – вліво).

2. Загально-розвиваючі вправи на основі м’язової групи (обов’язково контролювати дихання);

а) для рук (натискання почергово пальчиків, потирання кожного пальчика, потирання рук, гра на піаніно) (живіт повинен бути розслаблений, дихання спокійне);

б) плечового поясу (метелик, плечі вгору, вниз, кругові повороти плечима);

в) для тулуба (нахили, повороти);

г) ніг (поза лотоса, присідання, утримання рівноваги).

3. Вимоги до бігу та ходьби (чому присвячений, миру в собі, мир сім’ї, мир роду, народу, керівництву України і всіх країн світу). Біг-відпочинок (не літати думкою в небі, бути в собі, відчути легкість бігу, знімати напругу)