Уроки «Здоров’я»

ТВОРИТИ  ДОБРО НА ЦІЙ ЗЕМЛІ

Мета: допомогти зрозуміти, що найголовніше ужитті людини; пробудити бажання радості, творчості, ентузіазму; допомогти жити за законами моралі та етики.

Діти приходять на землю, щоб  бути здоровими. У цьому їм повинні допомогти ми, дорослі, які є прикладом і авторитетом. Сьогодні нам потрібно звернути увагу на те, як ми живемо, що є головним в нашому житті. Все, що ми маємо в собі, передаємо нашим дітям. Давайте замислимося, чи хочемо ми, щоб наше майбутнє (діти) стало кращим?  Що ми для цього робимо? Тільки роботою над собою, над своїми   недоліками можна змінити на краще свою долю, долю дітей, долю країни і планети в цілому. В цьому нам допоможе Природа. У неї є така сила, яка будь-яку біду здолає. Яка зігріє і приголубить, надихне, підніме з колін, народить у Дусі. Нам так необхідно сьогодні звернутися до Матінки Природи за допомогою. Звернімо увагу на наших дітей, вони дуже близькі з нею. Після дощу вони не минають жодної калюжі, взимку пірнають у снігові замети. Про що вони нам говорять? Почуймо мову дитячої душі, мову серця дитини. Людина  є частиною природи. Вона повинна жити в гармонії з нею, щоб бути здоровою і багатою.

Здоров’я — це і краса, яка розвивається в танці, музиці. З раннього віку слід привчати дітей до красивих рухів, краси в мовленні (поезії), погляді (посмішка на обличчі). Тобто відродити систему духовності. Пробудити механізм резонансу, який відродить бажання жити, творити, пробудить сили генетики.

Наші органи є акумуляторами з великим запасом енергії. Якщо їх не заряджати, то вони розрядяться (загинуть). Що і відбувається і з людьми, які  починають хворіти, а згодом і помирають. Не можна допускати, щоб акумулятори (органи) постійно розряджалися. Потрібно тримати зарядженими свої органи. Де ж взяти для них енергію? В світі існують вічні  джерела –  СОНЦЕ, ВІТЕР, ВОДА, ЗЕМЛЯ, МІСЯЦЬ, ЗІРКИ.  Вони допоможуть вирішити будь-яку проблему зі здоров’ям.

Педагогічний досвід В.О.Сухомлинського переконує, що «учительська професія — це людинознавство, постійне проникнення в складний духовний світ людини, яке ніколи не припиняється», і виконувати цю роботу може тільки той, хто має сформоване покликання до праці вчителя.

Справжній педагог-вихователь має бути насамперед людиною, яка повинна прищеплювати у своїх вихованців любов до інших людей, до високих прагнень та ідеалів, життєвої мети. Ростити та виховувати справжню людину — такий основний зміст педагогіки.

 

Наша нація повинна бути здоровою!

Вітаймось всі  з природою!!!

 Здравствуй, Земля — моя мать, дающая всем благодать!

Здравствуй, Водица, родная моя сестрица!

Здравствуй, брат мой легкокрылый  Ветер дающий мне     силы!

Здравствуй, Солнышко  ясное !

Здравствуй, Жизнь  прекрасная во мне !

***

УРОКИ «ЗДОРОВ’Я»

 

       Пункти яких потрібно дотримуватися на кожному  занятті

  1. Підготовча частина. ( Слідкуйте за настроєм своїх вихованців. За допомогою речівок, віршиків налаштовує дітей на заняття. Якщо в дитини поганий настрій, виясніть причину і допоможіть її усунути. Якщо не вийшло, запропонуйте їй просто вийти разом з дітьми, бути просто спостерігачем. Дайте свободу дії. В жодному разі не змушуйте її робити те, що вона не бажає. Це дуже важливо.)
  2. Мета. Перед тим, як вийти на подвір’я, кожна дитина повинна ставити перед собою ціль – прохання до природи: звільнитися від …(образи, страху, жадібності…), приймати від природи здоров’я, радість, мир, любов, щастя, добро, красу, ніжність для себе, для сім’ї, для роду, народу, керівників України, всіх країн світу.) З якою думкою підемо  те і отримаємо.
  3. Звернення до живого в природі. (Пісні вивчаються раніше. За допомогою пісень виховується у дітей любов до живої Природи, до вчителів, Ангелів Хранителів.)
  4. Вихід на подвір’я з піснями, речівками.
  5. Біг. Оздоровчий, відпочиваючий, сконцентрований (контролюємо думку, яка знаходиться в собі, в своєму диханні) біг у природі. Обов’язково відчувати легкість, ніякої напруги.
  6. Оздоровчі вправи на свіжому повітрі. Думка працює разом з диханням. (Вдихаємо мир від сонця. Видихаємо підвищену емоційність, вдих —  любов, видих – страх…)
  7. Загартування (по нижче запропонованих групах.)
  8. Повернення в приміщення, переодягання, одягання.